İstanbul'a Yeni Ulaşım Hatları!

17 March 2017

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı. Topbaş, programda yaptığı konuşmada yeni ulaşım hatlarının müjdesini verdi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yapılacak yeni ulaşım projelerini açıkladı. Toplam 115 milyar yatırımla hayata geçirilecek projeler içinde teleferikten metroya farklı ulaşım ağları bulunuyor.

METROBÜS SİLİVRİ'YE UZANACAK
Büyükçekmece'nin köprü çalışmasıyla rahatladığını söyleyen Kadir Topbaş, "Şimdilik Silivri’ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz. Arkasında da 32,5 kilometre metronun projelendirmesini yapıyoruz. Aynı şekilde Esenyurt-Avcılar hattıyla ilgili de bir çalışmamız var. 32 kilometre 13 istasyon olarak yapılan hat da kısmen Büyükçekmece’den geçiyor. Bu da önemli ulaşım aksı oluşturmaktadır" dedi.

TELEFERİK DE GELİYOR
Kadir Topbaş, Büyükçekmece sahilden TÜYAP’a kadar 2.5 kilometrelik bir teleferik projesi olduğunu söyledi. Topbaş, "Geldiniz bir metrobüsle veya metroyla sahile ineceksiniz, hemen teleferikle inip evinize gideceksiniz" şeklinde konuştu.

BÜYÜKÇEKMECE'YE METRO
Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul genelinde metro inşaat çalışmalarının devem ettiğini söylerken, yeni metro hatları hakkında da bilgi verdi. Topbaş, "Yakında ihaleye çıkacak projelerimiz de var. Bunlardan bir tanesi Bakırköy'den Avcılara, Sefaköy'e gelecek kadar olan metro hattı. Bunun devamı olarak Sefaköy'den Büyükçekmece'ye kadar gelecek olan metro hattı. Artık ihale aşamasına doğru geliyoruz" dedi.