İstanbul'da 2 Dev Hastane Hizmete Başlıyor!

13 February 2017

İstanbul'da 2 dev hastane daha hizmete başlıyor. Biri Sancaktepe'de, diğeri Seyrantepe'de yer alan hastanelerin inşasında son noktaya gelindi...

İstanbul'da, yapımında son noktaya gelinen iki dev hastane lerleyen aylarda hizmete girecek. İhaleye çıktıktan sonra projelendirilmesinin ardından 2.5 yıl içinde inşası tamamlanan Sancaktepe'deki 400 yataklı hastane, Mart ayında personel atamasıyla birlikte hizmete başlayacak. Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacağı Seyrantepe'de inşası süren 600 yataklı hastane ise yıl sonunda tamamlanarak Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

SANCAKTEPE'DE İLK
Hastane projeleri ile ilgili açıklamada bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "İstanbul genelindeki hastanelerimizin yaklaşık 35 bin yatak kapasitesi var. Yeni yapılan hastane özellikle Çekmeköy, Sutltanbeyli hatta Şile'ye kadar uzanan hat içinde olması sebebiyle oldukça stratejik bir konumda. Sancaktepe, nüfusu en çok artan bölgelerden biri ve ilk kez bu bölge hastanesine kavuşuyor" şeklinde konuştu.

SON 4 YILDA 226 HASTANE
Açıklamada bulunan bir diğer isim olan TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin son 4 yılda Sağlık Bakanlığına 226 hastane inşa ettiğini belirtti. Turan, "Bu hastaneler, 10 yataktan başlayıp, bin yatağa kadar ulaşıyor. Bu hastanelerden en önemlilerinden birisi de Seyrantepe Hastanesi. Şu anda hızla inşaatını sürdürdüğümüz hastaneyi Eylül ayı içinde tamamlayarak Sağlık Bakanlığımıza devredeceğiz" dedi.

MODERN TIP CİHAZLARIYLA DONATILDILAR
Seyrantepe'de inşa edilen 600 yataklı hastanenin toplam inşaat alanı 176 bin 596 metrekare, hastaneye ayrılan arazi 91 bin 240 metrekare. Hastane bir adet 19 katlı, bir adet 12 katlı, bir adet 10 katlı ve bir adet 4 katlı olmak üzere toplam 4 bloktan oluşuyor. Sancaktepe'de yer alan 400 yataklı hastanede 10 ameliyathane, 50 yoğun bakım ünitesi, 2 anjiyo odası, kadın doğum servisi ve acil servisi yer alıyor. Her iki hastane de modern tıp cihazlarıyla donatılmış durumda.