İstanbul'da hangi AVM'ler açıldı?

12 May 2020

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Mart ayının ikinci haftasından bu yana kapalı durumda olan AVM'ler, 11 Mayıs günü itibarıyla kontrollü bir şekilde açılmaya başladı. Türkiye genelinde toplam 436 AVM bulunurken bunlardan büyük çoğunluğu İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'da yaşam süren vatandaşlar ise, "İstanbul'da hangi AVM'ler açıldı?" sorusuna yanıt arıyor…

İSTANBUL'DA ÇOĞU AVM AÇILDI

Megakent İstanbul'da 11 Mayıs günü itibarıyla yeniden açılan AVM'ler arasında Kanyon, Zorlu Center, Marmara Park AVM, Forum İstanbul gibi AVM'ler bulunuyor. Şehirde hizmete açılan diğer büyük AVM'ler şu şekilde: Aqua Florya, Axis İstanbul, Viaport, Viaport Marina Tuzla, Venezia, City's Nişantaşı, Meydan, Kozyatağı Carrefour AVM.

AVM'lerde ilk etapta Mavi, Koton, LC Waikiki, İpekyol, Twist, Boyner, Beymen, Vakko, Flo, Colin's gibi markalar dükkanlarını açtı. Diğer markaların da açılış için hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan AVM'lerde restoran, cafe, sinema, spor merkezleri, sauna, oyun alanı gibi alanlar hizmete açılmadı.

DİĞER ŞEHİRLERDE AÇILAN AVM'LER

Başkent Ankara'da Forum Ankara, ANKAMall; Mersin'de Forum Mersin; Antalya'da Mall of Antalya, TerraCity, Antalya Migros Alışveriş Merkezi; Eskişehir'de Espark hizmete açıldı. Ayrıca tüm şehirlerde 'Forum' markalı AVM'ler hizmete açıldı

ALINAN TEDBİRLER

AVM'ler metrekare başına 1 müşteri şeklinde açılış planladı. AVM'ye aynı anda kabul edilebilecek toplam müşteri sayısı, herkes tarafından görülebilecek şekilde belirlenen yerlere asılacak. Kişisel hijyen ile temizlik kurallarını sağlamak üzere AVM içerisinde ve iş yerlerinin girişinde el antiseptiği yerleştirilecek. AVM girişinde bulunan döner kapılar ile içerideki yürüyen merdivenlerin bantları, kapı kolları, tırabzan ve asansör düğmeleri gibi sık dokunulan yüzeyler üç saatte bir temizlenecek ve gerekli dezenfeksiyon işlemi yapılacak. Yoğun temas edilen bölgeler saat başı temizlenecek.