İzmir'e prestijli inşaat firmalarının ilgisi devam ediyor

26 November 2017

İzmir'deki konut piyasasındaki hareketlilik sürüyor. Özellikle son yıllarda birçok markalı konut projesinin yükseldiği şehirde, yapılaşma son sürat devam ediyor.

İnşaat sektörünün prestijli markaları arasında gösterilen firmaların İzmir'e olan ilgisi, İzmirlileri de memnun ediyor. Teknik Yapı ve Timur Gayrimenkul gibi prestijli firmaların İzmir'de proje geliştirme çalışmalarının devam ettiği biliniyor. Bunun yanı sıra birçok firmanın da İzmir'de proje geliştirme aşamasında ve arsa arayışında olduğu biliniyor.

Son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden göç aldığı tespit edilen İzmir, Türkiye'de yaşam standartları en yüksek şehirlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra şehrin yapılaşma anlamında çarpık kentleşme içerisinde olduğu da görülüyor. Ancak şehirde faaliyet gösteren lokal inşaat firmalarının yanı sıra Türkiye'nin birçok şehrinde faaliyet gösteren markaların da İzmir'de konut projesi geliştirmesi ile çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ege bölgesinin kalbi noktasında yer alan İzmir'in birçok ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden projeler yer alıyor. Şehirde 100'ü aşkın projenin çalışmaları devam ederken özellikle Torbalı, Çeşme, Buca, Alsancak gibi ilçelerde çalışmaların yoğun olduğu biliniyor.

İZMİR KONUT PROJELERİ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

FİRMALAR NEDEN İZMİR'İ SEÇİYOR?

İzmir'deki artan markalı konut sayısına neden olarak yalnızca şehrin İstanbul ve Ankara gibi illerden göç alması gösterilmiyor. Şehirde göçlerle birlikte özellikle 'beyaz yakalı' nüfusu artışı birçok inşaat firmasını harekete geçirdiği biliniyor. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre prestijli inşaat firmalarının İzmir'i tercih etmesinde, İzmir'de artan modern konut talebi ve yapımı süren İstanbul-İzmir otoyolunun da etkili olduğu belirtiliyor.