Kahramanmaraş Yusuflar Mahallesi'nde dönüşüm başladı

23 October 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde tüm Türkiye'de sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla daha modern yaşam alanları şehirlere kazandırılıyor. Kentsel dönüşüm Kahramanmaraş'ta da devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta birtakım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ı da ziyaret ettikten sonra Valilik İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, şehirde devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İKİ ETAPTA BİTECEK

Kahramanmaraş'ta da önemli kararlar aldıklarını ilk olarak Yusuflar Mahallesi'nde 24 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesine başladıklarını belirten Bakan Kurum, projenin iki etap şeklinde 2020'nin ilk çeyreğinde yapılacağı bilgisini aktardı.

BİR MAHALLE DAHA DÖNÜŞÜME ALINACAK

Gaybar Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını aktaran Bakan Kurum, bu bölgenin deprem bölgesi olduğunu belirterek, "Şehirlerimizde kentsel dönüşüm sürecini yürüteceğiz. Bu bölgede kesin incelemeler yapacağız. Heyelan riski altında bulunan yaklaşık 300 vatandaşımızı hızlı bir şekilde taşınma sürecini gerçekleştireceğiz. Onlara da yine üreteceğimiz rezerve konutlar vermek suretiyle heyelan riski altındaki alanların boşaltılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Kahramanmaraş'ta TOKİ eliyle millet bahçesi hayata geçirileceğini müjdeleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Millet Bahçesinde vatandaşlarımız 7 gün 24 saat vakit geçirecekler. İçinde her türlü aktivite olacak. 2020 yılı içinde büyük bölümü tamamlanır. 2021'de Millet Bahçesi'ni açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.