Kanal İstanbul projesinde ilk ihale tarihi belli oldu

03 March 2020

Bir süredir gündemi meşgul eden ve beraberinde birçok tartışmayı da getiren Kanal İstanbul projesinde ilk ihale tarihi belli oldu. Projenin etki alanında kalan Başakşehir'deki Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin yeniden yapım işlemi için ihale düzenlenecek.

Sözcü'nün aktardığı habere göre, projenin etki alanındaki iki tarihi köprünün yeniden yapımı için düzenlenecek ihalenin günü, 26 Mart 2020 olarak belirlendi. Böylelikle Kanal İstanbul projesinde ilk ihale tarihi de duyurulmuş oldu.

350 GÜNDE TAMAMLANACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Kanal İstanbul projesinin etki alanında bulunan iki tarihi köprü için yapılacak 'Etüd proje hizmet alımı' ihalesi, Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenecek. İhalede yapılacak işin süresi 350 gün olarak belirlendi.

KÖPRÜLER YENİDEN YAPILACAK

Söz konusu ihalenin şartnamesine göre, köprü civarında araştırma kazıları yapılarak başlangıç ve bitiş yerleri tespit edilecek. İhaleyi kazanan firma; köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin tamamlanması işlerini üstlenecek. Ayrıca köprülerin özgün konumuna yakın bir konuma taşınması için alternatif yerlerin araştırmasını yapacak ve köprülerin taşınacağı yerler de belirlenecek. Yapılacak işlerde lazer tarama ve İHA ile çekimler yapılacak ve elde edilecek veriler ışığında proje hazırlık çalışmaları başlatılacak.