Karabük'te 112 adet sosyal konut satışa sunuldu

11 January 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 81 ilde hayata geçirdiği sosyal konut projelerine 2021 yılında da devam ediyor. TOKİ'nin daha önce hayata geçirilen projelerinde ise satış dönemleri sürdürülüyor. Bu projelerde vatandaşlara uygun fiyatlarla ev sahibi olma şansı sunuluyor.

TOKİ tarafından Karabük Merkez'de hayata geçirilen projede 112 adet yeni konut satışa sunuldu. Orta gelir grubu için oluşturulan projedeki konutlar 3+1 daire tipi şeklini taşıyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Karabük Merkez'de satışa sunulan konutlar için başvurular bugün başladı. Yatırımcılar, HalkBank şubeleri aracılığıyla başvurularını iletebilecek. Son başvuru tarihi olarak 22 Ocak günü belirlendi.

Kuralı satış yöntemiyle başlatılan süreçte kura çekiminin 29 Ocak günü noter huzurunda yapılacağı belirtildi. Bu kura çekiminde satışa sunulan konutlar için hak sahipleri belirlenecek. Sonrasında hak sahipleri için sözleşme ve ödeme dönemi başlayacak.

FİYATLAR 192 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

TOKİ Karabük Merkez projesinde satışa sunulan 3+1 konutların fiyatları 192 bin TL ile 237 bin TL arasında değişiyor. Yatırımcılar yüzde 10, yüzde 15 veya yüzde 25 peşinatla projeden konut sahibi olabiliyor.

Satışa sunulan konutların peşinatları 19 bin TL seviyesinden başlıyor. Uygun fiyatların yanı sıra kolay ödeme imkanlarının da sunulduğu projede, aylık taksitler bin 202 TL ile 2 bin 223 TL arasında değişiyor. Öte yandan 96 ay, 10 ay ve 120 ay vade seçenekleri de sunuluyor.