Karaman'a Havalimanı Geliyor!

08 March 2017

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'da katıldığı toplantıda bölgedeki yeni projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanın açıklamalarına göre Karaman'a bir de havalimanı yapılacak...

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'la ilgili yeni projeleri anlattı. Ulaşım projeleri hakkında bilgi veren Elvan, Karaman'ın hızlı tren aracılığıyla İstanbul, İzmir, Mersin, Eskişehir, Edirne ve Kars'a bağlanacağını söyledi. Bakan, "Buradan trene binen bir kardeşimiz Londra’ya ulaşabilecek. Ve yine buradan trene binen bir kardeşimiz Orta Asya Cumhuriyetleri’nden birine ulaşabilecek. Hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız" dedi.

HAVALİMANI DA OLACAK
Lütfi Elvan, yapılan ulaşım ağı yatırımlarıyla Karaman'ın her yönde bağlantısının güçlendirileceğini söyledi. Bakan, "Zaten karayoluyla ulaşımımız var, hızlı tren hattımızı da tamamlayacağız, üstüne birde havaalanımız gelecek. Havaalanı yatırımında da bu yıl Allah’ın izniyle ilk kazmayı vuracağız" şeklinde konuştu.

KÖY YOLLARI DÜZELTİLECEK
Bakan Elvan Karaman'daki yol çalışmalarıyla da ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, "Karaman'ın büyük sorunlarından olan köy içi yollarının düzenini iki katından fazla artıracağız. Bunun müjdesini şimdiden vermiş bulunmaktayım. Grup yollarını kullanan kardeşlerimize söylüyorum. Artık Karaman’ın grup yolları sıcak asfalt olacak. Bununla ilgili de ödeneği bu yıl gönderiyoruz" dedi.