Kastamonu Örencik'te yeni TOKİ projesi kurulacak

23 October 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye'nin tüm bölgelerinde sosyal konut ve kentsel dönüşüm projesi üretme çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bir yandan projelerinde satış süreçlerini yürütürken diğer yandan yeni projeleri için ihale süreçlerini sürdürüyor.

Kastamonu'nun Merkez ilçesi Örencik Mahallesi'nde inşa edilecek yeni TOKİ projesinin ihale süreci başladı. Proje kapsamında 602 adet yeni konut üretilecek.

TOKİ Kastamonu Örencik projesinin 2. Etap ihalesi ise 29 Kasım 2021 günü düzenlenecek. İhaleden sonra kazanan firmanın belirlenmesi ve firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra projede inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

NİTELİKLİ YAŞAM ALANI KURULACAK

TOKİ Kastamonu Örencik 2. Etap çalışması ile 602 adet konutun yanı sıra 1 adet cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak. Hayata geçirilecek güvenli ve modern konutların yanı sıra nitelikli sosyal donatılar ile vatandaşlara kaliteli bir yaşamın kapıları açılacak.

Projede inşa edilecek konut türleri, büyüklükleri, konut fiyat ve ödeme seçenekleri, başvuru takvimi, kura çekim tarihi, teslim tarihi gibi konularda resmi bilgilendirmenin sonraki süreçte TOKİ tarafından yapılması bekleniyor.

GEMLİK'TE DE YENİ PROJE HAZIRLIĞI!

TOKİ'den yapılan bilgilendirmede, Bursa'nın Gemlik ilçesinde hayata geçirilecek yeni sosyal konut projesinin ihale sürecinin başladığı belirtildi. Proje, 7 Aralık 2021 günü ihale edilecek.

Gemlik'in Cihatlı Mahallesi'nde kurulacak TOKİ projesinde 509 adet konut, 1 adet 12 derslikli ilkokul, 1 adet cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi de yapılacak.