Kazlıçeşme Söğütlüçeşme Metro Hattının Detayları Belli Oldu

22 October 2016

Avrupa ve Anadolu yakasını deniz altından bağlayacak olan Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metro hattının detayları belli oldu...

Marmaray'a kardeş olacak olan Söğütlüçeşme Kazlıçeşme metro hattının detayları belli oldu. 40 kilometre uzunluğa sahip olan Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metrosu 2 etaptan meydana geliyor.

Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metro hattının ilk etabı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Ekim'de ihaleye çıkıyor. Hattın ilk etabı Kazlıçeşme'den başlayıp Kağıthane istikametinden 4. Levent'e bağlanıyor. 20 kilometre uzunluğundaki hat toplam 13 duraktan meydana geliyor.

İkinci etap ise 4. Levent'ten başlayarak Rumeli Hisarı'na bağlanıyor ve deniz altından geçerek Rasathane'ye Ümraniye, Ataşehir üzerinden Söğütlüçeşme'ye bağlanacak. Denizin 30 metre altında tüp geçit inşa edilecek olan hattın 2. etabı ise 10 duraktan oluşuyor.

Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metro hattı Kazlıçeşme'den Marmaray'a, Silahtarhane durağından Kabataş-Mahmutbey metrosuna, Ümraniye Çarşı durağından Üsküdar Ümraniye metrosuna, Söğütlüçeşme'den metrobüse entegre olacak. Metro hattının 2023'e kadar tamamlanması hedefleniyor.