Kentsel dönüşüm vatandaşın gönül esasına dayalı olarak gerçekleştirilecek

09 September 2018

Bursa’da il, ilçe belediye başkanları ve AK Parti il teşkilatı yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından, Yıldırım Belediyesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Merkezini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’den bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yıldırım İlçesi’ndeki şantiyeleri de inceleyen Bakan Kurum, yeni yapılan daireleri gezdi.

Soğanlı’da kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü alanları da ziyaret eden Kurum, Osmangazi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin, Türkiye için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, bu çalışmaları yerinde ve vatandaşların gönül esasına dayalı olarak gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projelerinden tam bir memnuniyet beklediklerini kaydeden Kurum, gelecek nesillere güzel şehirler bırakmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak il ve ilçe belediye başkanlarıyla da tam bir işbirliği halinde olduklarını ifade eden Bakan Kurum, şehrin siluetini bozan yapılara meydan vermeyeceklerini söyledi.