'Kimlik Doğrulama Sistemi' ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yaptığı açıklamalarda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarına dair detaylara yer verdi.
AA'nın aktardığı habere göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin en köklü kurumları arasında yer aldığına dikkat çeken Adlı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kökeninin Osmanlı Devleti'nin ilk senelerine dayandığını, kuruluş yıl dönümünün özel mülkiyete geçiş tarihi olan 1847 şeklinde olduğunu hatırlattı. Cumhuriyet döneminde de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bugünkü yapısının temellerinin atıldığını dile getirdi.
10 MİLYONDAN FAZLA İŞLEM
Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün bugünkü yapısından bahseden Adlı, kurumda toplam 20 bin personelin çalıştığını belirterek, "Yılda ortalama 10 milyondan fazla işlem yapıyoruz. Doğrudan veya dolaylı olarak birimlerimize işi düşen vatandaşımızın sayısı 30 milyona yaklaşıyor. Yani nüfusun üçte birinin sürekli tapu kadastro birimleri ile işleri oluyor" ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLARIN YÜZDE 80'İ HİZMETLERDEN MEMNUN
Vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak için üst düzeyde teknoloji kullanarak çalışmalar yaptıklarını belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı vatandaşların memnuniyetlerini ölçebilmek için e-Devlet'te yer alan 'e-Tapu Anket' uygulamasında çalışma yaptıklarını belirterek, "e-Devlet uygulamaları başlayınca anketleri tamamen e-Devlet kapısı üzerinden yapıyoruz. Bilgiler, özel ekibimiz tarafından değerlendiriliyor. Son yıllara baktığımızda memnuniyet oranımız yüzde 80'in üzerinde. Böylesine bir tablo tabii bizi mutlu ediyor ama bunu yeterli görmüyoruz. Bu oranı daha da yukarı çekmek için birçok yeni teknoloji kullanıyoruz" şeklinde konuştu.
Başlatılan 'Kimlik Doğrulama Sistemi' ile tapuda sahteciliğin, dolandırıcılığın önüne geçeceklerinin altını çizen Adlı, bir başka önemli çalışmaları olan Web-Tapu uygulamasının ise koronavirüs salgınında çok tercih edildiğini belirtti.