Kira Depozitosu Geri Alma
Kiralık eve girerken kiracılar tarafından mülk sahibine ödenen kira depozitosu geri alma işlemi nasıl olmalı? İşte kira depozitosu geri alma sürecinin detayları...
Kira kontratı, ev sahibi ve kiracı arasında yapılan anlaşmayla imzalanıyor. Kira depozitosunun da kiralama sırasında mutlaka belirtilmesi gerekiyor. Kira depozitosu, isteğe bağlı olarak bir şahit huzurunda ya da noter huzurunda gerçekleştirilebiliyor.
EN FAZLA 3 KİRA PARASI
Yeni Kiracılar Yasasına göre kira depozitosu, vadeli hesaba yatırılan ve faizi kiracının olan güvence parası olarak tanımlanıyor. Peki, kira depozitosu iadesi nasıl yapılıyor? Maksimum 3 kira parası kadar alınabilinen kira depozitosu, sözleşmenin bitmesi durumunda ve ev ile ilgili bir problemin yaşanmaması halinde kiracıya kuruşu kuruşuna geri ödenmesi gerekiyor.
KİRA DEPOZİTOSU GERİ ALMA
Kira bitiminde son ay kira tutarı ödenmediyse aynı zamanda evde boya ve tadilat gibi masraflar karşılanmadıysa, söz konusu masraflar eve girerken verilen kira depozitosundan düşülmesi gerekiyor. Eğer söz konusu masraflardan hiçbiri kira depozitosundan düşülmemişse kiracı ev sahibinden kira depozitosunu geri alma talebinde bulunabilir. Bu durumda mülk sahibinin, eve girerken kiracıdan aldığı kira depozitosu tutarının tamamının iadesi makûldür.
-
Kira Depozitosu Geri Alma
-
Kira depozitosu geri alma işlemi için ev sahibi ile mutabakata varıp kiracının evde hasar oluşturması durumunda bedel olarak kira depozitosundan kesinti yapılabiliyor.