Konak'ta yeni kentsel dönüşüm alanı oluşturuluyor

24 May 2021

Geçtiğimiz Ekim ayında İzmir'de meydana gelen depremden sonra şehrin tüm ilçelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bu ilçelerden olan Konak'ta yeni dönüşüm projeleri hazırlanıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dönüşüm projeleriyle İzmir'in görsel kirliliğin ortadan kaldırılacağını ifade etti.

GÜRÇEŞME'NİN PLANLARI HAZIRLANIYOR

Çalışmalarıyla Konak'ın tarihine geçmek istediğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Ben Narlıdere'de büyüdüm. 'Rasim'in oğlan gelip bizim evleri yıkacak' dediler. Şimdi ise dua ediyorlar. Bu kolay bir iş değil. İkna çok önemli. Kente mimar gözüyle bakıyorum. Narlıdere'de yüzde 100 uzlaşı ile yaptık. Konak'ta hemşerilerimize referans olarak Narlıdere'yi gösteriyorum. Kararlıyız. Herkesi ikna ederek bu işi çözeceğiz. Gültepe, Beştepeler planını hazırladık. Gürçeşme planları hazırlanıyor. Gültepe'de 14 mahalle var. Burada 300 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacak şekilde imar planı hazırladık. 1 metrekare yeşil alan varken 13 metrekareye yükselecek bir planlama. Sosyal tesis alanı 90 hektara çıktı. Kat yüksekliği en fazla 10 kat" diye konuştu.

Projelerinin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandığını ifade eden Batur, "Parselasyon planı yapıyoruz. İmar haklarının tespit edilmesi için çalışma yapıyoruz. Ekim'e kadar sürecek. Amacımız Konak'ta da iz bırakmak. Konak'ın tarihine geçmek istiyoruz. Onun için de kentsel dönüşümü çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.