KONUTDER başkanı yeniden Altan Elmas oldu

30 March 2019

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneğinde (KONUTDER) seçim heyecanı yaşandı. Yapılan olağan genel kurul toplantısında 29 Mart 2017 tarihinden beri başkanlık görevini yürüten Altan Elmas, oy birliği ile ikinci kez KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Aynı zamanda Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görevde bulunan Elmas, ikinci kez seçildiği oylamadan sonra açıklamalarda bulundu. KONUTDER olarak Türkiye'nin zor zamanlarında elimizi taşın altına koymaktan çekinmediklerini belirten Elmas, "Sektörün ortak hareket etmesi için canla başla çaba gösterdik. Sorunların çözümünde Bakanlıklarla görüşmelerde sektörün sesi olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Kamuyla STK’lar arasında köprü olduk. Pek çok başarılı kampanya ve regülasyonun hayata geçmesini sağladık. Yeni dönemde bu hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BİRÇOK KAMPANYANIN ÖNCÜSÜ OLDU

2011 yılında Türk inşaat sektöründe yer alan ve markalı konut projelerinin önemli bir kısmının üretici firmalarının bir araya gelerek kurduğu KONUTDER, inşaat sektörünün sağlıklı şekilde büyümesi ve sektörün sesinin sağlıklı bir şekilde duyurma görevlerini üstleniyor.

Gayrimenkul sektöründe birçok kampanyaya öncülük eden KONUTDER, özellikle sektörün zor günler geçirdiği 2018 yılındaki kampanyalarla dikkat çekti. 'Türkiye için Kazanç Vakti Kampanyası'nın öncüsü olan KONUTDER, aynı zamanda kamu bankalarının yüzde 0,98 faiz oranından konut kredisi sunduğu kampanyayı da yatırımcılar sağlamıştı.