Konya Beyşehir'de yeni sosyal konutlar hayata geçirilecek

07 December 2020

Anadolu şehirlerinde sosyal konut üretme çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Konya'nın Beyşehir ilçesinde yer alan projesinde 3'üncü etap çalışması inşa edecek. Söz konusu proje, Beyşehir'in Küçükavşar Mahallesi'nde hayata geçirilecek.

TOKİ Konya Beyşehir projesi 3. Etap çalışması kapsamında 317 konut inşa edilecek. Projenin ihale süreci başladı. Öte yandan proje kapsamında alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.

ÇALIŞMALAR 2021'DE BAŞLAYACAK

TOKİ'den yapılan bilgilendirmede, projenin ihalesinin 29 Aralık 2020 günü yapılacağı belirtildi. Projede inşaat çalışmaları ise ihaleden sonra kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla başlaması bekleniyor.

TOKİ Konya Beyşehir projesi 3. Etap çalışmasında konut satışları ise daha sonra başlayacak. Konut fiyatları, ödeme seçenekleri, kura çekimi tarihi, teslim tarihi gibi konularda resmi bilgilerin önümüzdeki aylarda TOKİ tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

ORDU'DA DA YENİ PROJE HAZIRLIĞI

Ordu'nun Gürgentepe ilçesi Döşek Mahallesi'nde TOKİ tarafından yeni sosyal konut projesi hayata geçirilecek. Dar ve orta gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla konut sahibi olma şansı sunulacak projede 75 konut inşa edilecek.

Projenin ihalesi 4 Ocak 2021 günü yapılacak. Proje kapsamında alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılarak vatandaşlara nitelikli bir yaşam alanı sunulacak. Öte yandan satış sürecinin 2021 yılının ilk yarısında başlaması bekleniyor.