Kuşadası Restorasyon Projesinin İkinci Aşaması Tamamlandı

27 October 2015

Kuşadası'nda belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü rölöve ve restorasyon projesinin ikinci aşamasında tarihi çevre değerlendirme çalışmaları tamamlandı...

Kuşadası Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı ile “Yıldız Teknik Üniversitesi Rölöve-Restorasyon Lisans Üstü Programı 2015-2016 Güz Yarıyılı” ders programı kapsamında ilçeye gelen yüksek lisans öğrencileri sürdürülen tarihi çevre değerlendirme çalışmaları tamamladı. Alacamescit, Camiatik, Hacıfeyzullah ve Dağ mahallelerinde kent dokusunun analizi ile başlayan çalışma, nitelik ve değerlerin saptanması ile devam edecek ve tipoloji çalışmaları ile desteklenecek.

Yüksek lisans öğrencileri tarafından başlatılan tarihi çevre değerlendirme çalışmaları 22 Ekim tarihinde sona erdi. Yıldırım Caddesi, Aslanlar Caddesi ve Anıt Sokak’ta silüet çizimleri yapılarak değerlendirme ve öneriler aşamasına taşınacak. Bunun sonucunda sokak sağlıklaştırma projeleri yapılacak ve yürütülmekte olan saha çalışması ile Kuşadası tarihi kent merkezi algısına kavuşacak.

İHA