Kuzey Marmara Otoyolu Revizyon İmar Planı Askıya Çıktı

30 November 2016

Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy Hüseyinli Şile Bağlantı Yolu ilave revizyon imar planı askıya çıktı...

1/25000 ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu İlave Revizyon Nazım İmar Planı, 1/5000 ölçekli İlişkin Ömerli-Hüseyinli Geçişi (Hüseyinli Şile Bağlantı Yolu) Revizyon Nazım İmar Planı, 1/1000 ölçekli Ömerli-Hüseyinli Geçişi Revizyon Uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı.

PLAN NOTLARI
1) 1/1000 ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul ili Çekmeköy ilçesi Ömerli-Hüseyinli geçişi uygulama imar planı değişikliği; plan paftları, plan hükümleri ve plan raporu ile bir bütündür.
2) Halihazır haritadaki mülkiyet sınırları ile kadastral haritalar arasında uyumsuzluk olması durumunda imar uygulaması, ilgili kadastora müdürlüklerinden alınacak röperli krokiye göre yapılacaktır.
3) Planda çizilen yol genişliği ile yolun üzerinde yazılan genişlik değerinin farklı olması durumunda, planda çizilen yol genişliği esas alınacaktır. Tereddüt oluşması halinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nce onaylanan şevli yol planı esas alınacaktır.
4) Planda karayolları, yol kenarı koruma kuşağı olarak belirlenen sınır Kuzey Marmara Otoyolu kamulaştırma sınırını tarif etmektedir.
5) Plan onama sınırı dahilinde kalmak kaydı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nde şevli yol planında yapılacak değişiklikler (anayol bağlantı yolları, istikamet ve kesit değişiklikleri ile ilaveleri) plan değişikliğine gerek duyulmaksızın uygulanabilir.
6) Planda gösterilen yol geçişleri, uygulama aşamasında alanın topografik yapısına göre alttan veya üstten geçiş olarak yapılabilir.
7) Plan onara sınırları içinde, bitişiğinde ve/veya yakın çevresinde yapılacak her türlü imar planı değişikliği ve/veya ilavelerinde 25.06.2010 tarihinde onaylanan 6001 sayılı "Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun" gereği Karayolları Genel Müdürlüğü'nden görüş alınması ve meri mevzuat hükümlerine uyulması zorunludur.
8) Plan onama sınırı içerisinde yapılacak hafriyatlar esnasında "3386 ve 5226 sayılı kanunlarla değişik 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 4. maddesi doğrultusunda, taşınır, taşınmaz herhangi bir kültür varlığına rastlanması durumunda çalışmalara durdurularak ilgili Müze Müdürlüğü'be veya Mülki İdare Amirliği'ne haber verilmesi zorunludur.
9) İlgilisince otoyol kenarsında yapılacak her türlü imar planı değişikliği ve/veya ilavelerinde kamulaştırma sınırına bitişik imar adası ve/veya imar parseli ihdas edilemez.
10) İlgilisince otoyol kenarsında yapılacak her türlü imar planı değişikliği ve/veya ilavelerinde kamulaştırma sınırına parelel olacak şekilde yan yol yapılması zorunludur.
11) Plan onama sınırı içerisinde kalan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlara ilişkin kesin izin, tahsis vb. işlemler tamamlanmada uygulamaya geçilemez.
12) Plan onama sınırı içerisinde ilgili kurumlardan görüş alınması kaydı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nüün uygun gördüğü ve 6001 Sayılı "Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun"da belirtilen bakım, onarım ve işletme tesisleri ile hizmet tesisleri kurulabilir.
13) İlgili idarelerce onaylanmış ve yürürlükte bulunan imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt raporlarına uyulacaktır.
14) Deprem yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
15) Açıklanmayan hususlarda 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri ve ilgisine göre yürürlükte bulunan kanun, tüzük, yönetmelik, genelge, tebliğ ve standartlar geçerlidir.
Özel Hükümler
1) Enerji iletim hatlarının geçtiği alanlarda "Elektrikli Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği" hükümleri geçerlidir.
2) Plan onama sınırı içerisinde kalan orman alanlarında 6831 sayılı Orman Kanunu ve Orman Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve ilgili tüm yönetmelikleri uyarınca 1Kesin İzin" alınmadan uygulamaya geçilemez.
3) Plan onama sınırın Melen İsale Hattı ve Koruma Alını'na tekabül eden kesimlerinde uygulama aşamasında ilgili kurumlardan görüş alınarak gerekli tedbirler alınacaktır.
4) Havalanı çevresindeki yapılaşma kriterlerine ilişkin genelge hükümlerine ve 29.09.2013 tarih ve 5300 Sayılı Havacılık Talimatına uyulacaktır.
Kuzey Marmara Otoyolu kamulaştırma sınırı içerisinde kalmak kaydıyla yola ilişkin imalat, uygulama projesi esas alınarak yapılacaktır.

•