LYS Sınavında Toplu Taşıma Ücretsiz olacak!

09 May 2017

İstanbul büyükşehir Belediye Meclisi, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'na girecek olan öğrenci ve görevlilere ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek...

10-11-17-18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan sınav için İstanbul'da hazırlıklar şimdiden başladı.Öğrencilerin kaderini belirleyecek sınav için ulaşım yollarında düzenlemeler yapılıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi LYS'de sınava girecek öğrenci ve görevliler için ücretsiz ulaşım hizmeti verecek.İstanbul Büyükşehir Belediye'si Mayıs ayı toplantısında,AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan ve CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, LYS sınavlarında toplu ulaşım araçlarının öğrenci ve görevlilere ücretsiz hizmet vermesini içeren bir önerge verdi. ‘Teklif Karar' olarak görüşülen önerge, Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

SINAV YERLERİNE RAHAT ULAŞIM
10-11-17-18 Haziran'da yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına öğrencilerin ve sınav görevlilerinin rahat ulaşım sağlaması için alınan kararla, öğrenci ve görevliler, sınav giriş veya görevli belgelerini ibraz ederek İETT Otobüsleri, Otobüs A.Ş. Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Motorları, Tramvay, Metro, Hafif Metro, Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvayı'nı ücretsiz kullanacak.Alınan kararla öğrencilerin sınava yetişme stresi olmadan rahatça sınav yerlerine ulaşmaları hedefleniyor.