Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosunun Yüzde 80'i Tamam

10 November 2016

Kabataş'tan Esenyurt'a kadar uzanması planlanan metro hattının en önemli kısımlarından Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattının kazı işlerinde sona yaklaşıldı. Yeni yılda elektromekanik çalışmaların başlaması planlanıyor...

Toplam 17.5 kilometre uzunluğa sahip olan Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, tünel kazısının yüzde 80'i, istasyon kazısının yüzde 90'ı, istasyon betonarmesinin ise yüzde 50'si tamamlandı.

Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattının 2016 yılı sonunda tünel kazılarının bitirilerek, elektromekanik çalışmalarının başlaması planlanıyor. Bu hatta bağlanacak olan Kabataş-Mecidiyeköy metro inşaatı da sürüyor.

Sürücüsüz metro sinyal sistemi kullanılacak olan Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı durakları Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane (viyadük üstü), Nurtepe, Alibeyköy (viyadük üstü), Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Giyimkent-Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey olarak açıklanmıştı.

Bahçeşehir Esenyurt'a kadar uzatılacak olan metro hattı Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Kabataş Bağcılar tramvay hattı ile Kabataş'da, Yenikapı Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy'de, Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey'de, Topkapı-Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi) entegre olacak.