Mersin Şehir Hastanesi 3 Şubat'ta Açılıyor

01 February 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '14 yıllık hayalimdi' şeklinde ifade ettiği şehir hastanelerine bir yenisi ekleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 3 Şubat Günü açılacak olan Mersin Şehir Hastanesinde son testler yapılıyor. Avrupa'da bir örneği daha olmadığı vurgulanan hastanelerden, 2017 yılında 6 ile 8 tanesinin hizmete açılması planlanıyor.

İlki geçtiğimiz sene Mart ayında Yozgat'ta açılan akıllı hastanelerden toplamda 23 ilde daha açılması düşünülüyor.Açılacak hastaneler en az 400 yatak kapasiteli olacak. Şehir hastanelerinin her biri son teknoloji ile donatılmış, fiziki mekanlarıyla nitelikli sağlık hizmetine dönüşen, vatandaşın memnuniyetini artırıcı bir hastane yapısında olacak.

Akıllı hastanelerde hastaya ve süreçlere ait her türlü bilgi dijital ortamda kayıt altına alınmakla birlikte, tüm raporlar ve görüntüler hastanın kaydına yüklenecek. Hastanelerde ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesi, kongre merkezleri, yüksek teknoloji ve Ar-Ge merkezleri ile sosyal aktivitelerin yapılacağı alanlar da bulunacak.