Mersinlilere TOKİ Müjdesi

09 June 2018

Lütfi Elvan, Mersin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kentin birçok noktasında TOKİ konutlarının inşa edileceğini ve pek çok emekli ve dar gelirlinin bu konutlardan yararlanacağının müjdesini verdi.

Mersin’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, şehirde yapılacak olan TOKİ projeleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Şehrin merkezi ve ilçeleri olmak üzere pek çok yerinde konut projelerinin olduğunu söyleyen Elvan, Mezitli’deki TOKİ projesinin ise 23 Temmuz’da ihaleye açılacağını duyurdu.

Mersin’de Kentsel dönüşüm faaliyetleri çerçevesinde emekli ve dar gelirlilere yönelik TOKİ projelerinin hızla devam ettiğini ifade eden Lütfi Elvan, bu zamana kadar verdikleri tüm sözlerin arkasında durduklarını, özellikle de emeklilere yönelik olan Mezitli projesinin yakın bir zamanda tamamlanacağını söyledi.

Mersin’deki Diğer TOKİ Projeleri

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, konuşmasında kentteki diğer önemli TOKİ projeleri hakkında da önemli bilgiler verdi. TOKİ’nin Akdeniz ilçesindeki çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Elvan, Çay mahallesindeki projenin dokuz yüz atmış altı konut, bir okul, bir cami ve bir ticaret merkezi şeklinde inşa edileceğini, bunun yanında Mut’ta hayata geçirilecek olan TOKİ projesinin 200 konuttan oluşacağını, Gülnar’da inşa edilecek 205 konut için ise yakın bir dönemde ihaleye gidileceğini açıkladı. Elvan, Tarsus için ise bölgedeki ilgili kurumların görüşlerine baş vurulduğunu ve gelecek bilgilere göre en yakın zamanda harekete geçileceğini sözlerine ekledi.