Naci Ağbal'dan Konut Sektörü Hakkında Açıklamalar!

31 March 2017

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Ticaret Odasının (ATO) Mart ayı meclis toplantısında ekonomi ve konut sektörüne dair açıklamalar yaptı...

Ankara Ticaret Odasının (ATO) Mart ayı meclis toplantısı, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Bakan ülke ekonomisi ve konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu.

EKONOMİDE İBRE DÖNDÜ
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye ekonomisinde son 14 senedir bir daralma görüldüğünü, fakat hükümet olarak ekonomiyi tekrar canlandırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ağbal, "Şimdi memnuniyetle görüyoruz ki ekonomide ibre tekrar yukarı döndü, büyüme oranlarının yukarıya geldiği bir dönemin içinden geçiyoruz. Kredi piyasasında, gerek ticari kredilerde, gerek genel olarak kredilerde olumlu yönde bir artış var. İşletmelerimiz, esnafımız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz kredi imkanlarına daha rahat kavuşur hale geldiler. Sanayi üretiminde bir toparlanmayı hep beraber görüyoruz. Vergide yapmış olduğumuz indirimler de iç talebi destekliyor" şeklinde konuştu.

KONUT SEKTÖRÜNDE BÜYÜME BEKLENİYOR
Naci Ağbal, konuşmasında konut sektöründe ciddi anlamda büyüme beklediklerini ifade etti. Yabancılar için konut alımında KDV'yi sıfırladıklarını belirten Ağbal, Beyaz eşyada yapılan vergi indiriminin de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bakan, "Çok büyük rağbet gördü. Gerek müşteriler gerek satıcılar bu KDV indirimi nedeniyle ciddi anlamda piyasada bir alışveriş oldu, işler açıldı. İnsanların morali düzeldi. Herkes 30 Nisan'ı bekliyor 'Acaba uzayacak mı?' diye. O gün geldiğinde de inşallah beraber tekrar değerlendireceğiz. Yeter ki piyasada canlanma olsun, alışveriş olsun. Bu son derece önemli" dedi.