Okmeydanı İstanbul’un Yenilenen Yüzü Oluyor

14 November 2018

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nın ciddi ve köklü bir Kentsel Dönüşüm’e ihtiyacı olduğunu belirtirken, bu ihtiyaca yönelik 6 mahallede çalışmaların başladığını ifade etti. Bu mahallelerden Piyalepaşa’da dönüşüm başlarken, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa ve Kulaksız için uzlaşma görüşmeleri yapılmaya başlandı.

Okmeydanı’nın hak ettiği görünüme kavuşması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Demircan, konut sahiplerine ulaşmak için Kentsel Dönüşüm’ü onlara doğru aktarmak gerektiğini söyledi. 1 milyon 576 bin metrekare gibi büyük bir alana sahip Okmeydanı’nda, yalnızca 6 bin 139 metrekarelik alan bulunmasının değişmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca semtteki mevcut yapıların depreme dayanıklı olmaması da Kentsel Dönüşüm için önemli sebeplerden bir tanesini oluşturuyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı, Okmeydanı’ndaki Kentsel Dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini söylerken sözlerine şu şekilde tamamladı: “Mevcut 2 milyon 350 bin metrekare olan binaların altını otopark yaparak binaların oturduğu alanları 800 bin metrekareden 204 bin 553 metrekareye düşürüyoruz. 6 bin 139 metrekare olan yeşil alanı 674 bin 691 metrekareye çıkarıp yeni yeşil alanlar yapıyor, Okmeydanı'na yeniden yaşam veriyoruz. 3 olan okul 10'a, 4 olan park alanı 31'e, 2 olan sağlık alanı 4'e, 6 olan dini tesis 10'a çıkacak proje sonunda. Ayrıca 7 sosyal tesis, 2 spor tesisi yapılacak. 232 bin metrekare 14 sit alanı park olarak korunacak. Mevcut Okmeydanı'nda otopark, yeşil alan, donatı yok. Kısacası yaşam yok. Bu haliyle Okmeydanı bir yokluklar yeridir. Dönüşüm Projesi ile Okmeydanı'na yeniden yaşam veriyoruz.''