Peker GYO'nun halka arzı 8 kat taleple tamamlandı

20 February 2018

Halka arzını tamamlayan Peker GYO, borsada işlem görmeye hazırlandığını açıkladı. 15-16 Şubat tarihlerinde düzenlenen talep toplama sonucunda, Peker GYO'nun halka arz edilen paylarına yurt içi bireysel yatırımcılardan 10,2; yurt içi kurumsal yatırımcılardan 8,57; yurt dışı kurumsal yatırımcılardan ise 2,6 kat talep gelirken; genel talep, toplamda halka arz edilen payların yaklaşık 8 katı olarak gerçekleştiği belirtildi. 

Ataköy NEF 22 projesi, Sultan Makamı Konutları, Çamlıca'da yer alan arsa ve Heinsberg (Almanya)'daki binasından meydana gelen portföyü ile dikkat çeken Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arzı tamamlandı. Konsorsiyum liderliğini Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin yaptığı ve 18 aracı kurumun katıldığı, talep toplama işlemlerinin ise 15-16 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildiği halka arza yatırımcılar büyük ilgi gösterdiği belirtildi. Peker GYO'nun her biri 1 TL nominal değere sahip 9.600.000 adet payı, pay başına 5,50 TL fiyat ile halka arz edilirken, söz konusu payların tamamının satışı gerçekleşti. 

Halka arz edilen paylara yurt içi bireysel yatırımcılardan 10,2; yurt içi kurumsal yatırımcılardan 8,57 ; yurt dısı kurumsal yatırımcılardan ise 2.6 kat talep gelirken, toplam talep, halka arz edilen payların 7,95 katı olarak gerçekleşti. Halka arz sonrasında payların yüzde 45'i yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 35'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si ise yabancı yatırımcılara satılmış ve şirketin yüzde 32'si halka açılmış olduğu belirtildi.