Pendik Sahile Balıkçı Barınağı Geliyor

30 January 2017

Pendik Doğu mahallesi sahiline balıkçı barınağı geliyor. Denize dolgu ile hayata geçirilecek olan barınak Pendikli balıkçılara verilecek...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, I. Bölge Müdürlüğü Pendik sahilinde Pendik Balıkçı Barınağı projesi için düğmeye bastı. 954 bin 380 TL yatırım bedeline sahip olan proje devletin hüküm ve tasarrufu altındaki bir alanda yer alıyor.

Pendik sahilinde deniz içi dolgu yapısı ile hayata geçirilecek olan proje için Nil Proje Mühendislik ile ana yüklenisi olarak Ostem Haritacılık Mühendislik Mimarlık İnşaat ile alt yüklenici olarak sözleşme imzalandı.

Tamamlandıktan sonra Pendik balıkçıları tarafından oluşturulan kooperatife verilecek olan Balıkçı Barınağı kıyıya paralel yapılacak dolgu alanı üzerinde hayata geçirilecek. Balıkçı Barınağı için denizden toplam kazanılan alan 54 bin 784 metrekare, korunaklı su alanı 37 bin 850 metrekare, toplam beton sahası 10 bin 81 metrekare olarak belirlendi.

Proje kapsamında teknelerin bakımı için karaya alınımını sağlayacak 70 m x 37 m’lik bir rampa da tasarlandı. Rampa alanına gelen tekneler ahşap kızak yapılarak ırgat sistemi ile buradan karaya alınabilecek ve bakım onarımları yapılabilecek.

Pendik Balıkçı Barınağı projesi kapsamında toplam 378 bin metreküp dolgu yapılacak. Proje kapsamında 150 metrekarelik kapalı alanda oluşturulacak. Bu alanda takım odası, depo, yemekhane, mutfak, oksijen odası, işçi tuvalet-banyo, soyunma odası, dinlenme odası, toplantı odası, müdür odası, yönetim odası ve sekreterya odasının yer alması planlanıyor.

Pendik Balıkçı Barınağı projesi 20 adet büyük tekne (16-24 metre arası), 30 tane (15 – 20 metre arası tekne), 34 tane (0 – 15 metre arası tekne) tekne kapasiteli olarak tasarlandı. Projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.