POLAT ENERJİ, YURT DIŞI YATIRIMLARINA POLAT ENERGY EUROPE İLE DEVAM EDECEK

26 July 2024

Sürdürülebilir büyüme bilinciyle Türkiye’nin yanı sıra uluslararası alanda da yenilenebilir enerji yatırımları ile varlığını gösteren Polat Enerji, 2024 yılında çok uluslu bir yapıya geçerek “Polat Energy Europe”u kurdu. Polat Energy Europe, genişleyen iş ağı sayesinde uluslararası yatırım fırsatlarını değerlendirerek, yenilenebilir enerji alanında küresel bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Polat Holding ve İş Bankası Grubu’nun yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki İş Enerji’nin ortak olduğu Polat Enerji, 2024 itibarıyla Polat Energy Europe ile uluslararası faaliyetlerine de başladı. Kurulduğu 2024 yılı içerisinde Macaristan’da iki ayrı projeyle toplamda 86 MWp kapasiteye sahip güneş enerjisi santralini devreye alacak olan Polat Energy Europe, yurt dışında farklı yatırımlar için de kolları sıvadı.

Bu önemli yatırım hamlesiyle ilgili Polat Enerji Genel Müdürü Cem Deniz, “Polat Enerji, 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği yenilenebilir enerji sektöründeki liderliğini bir adım ileriye taşıyor. Bugün dünyada her geçen gün daha fazla önem kazanan yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye’de sahip olduğumuz bilgi birikimi ve potansiyelini, Polat Energy Europe ile yurt dışına da taşıyacağız. Bu hamlemizle, çok uluslu bir yapıya geçerek, önemli bir dönüm noktasına ulaştık” şeklinde konuştu.

Polat Enerji Hakkında:
Türkiye'nin öncü enerji şirketi Polat Enerji, toplumun yenilikçi, yenilenebilir ve çevreci enerji ihtiyacına cevap verecek bir vizyonla 2000 yılında kuruldu. Polat Holding ve İş Bankası Grubu’nun yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki İş Enerji’nin ortak olduğu Polat Enerji, Türkiye’nin kurulu rüzgâr enerjisi kapasitesinin yaklaşık yüzde 6’sına sahiptir. Toplamda 708,1 MWe /756,2 MWm kurulu güce sahip olan Polat Enerji’nin Türkiye genelinde 5 rüzgâr ve 1 güneş enerjisi santraliyle temiz enerji üretmektedir. Polat Enerji’nin ilk ve Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın yedinci büyük rüzgâr enerjisi santrali Soma RES 2009 yılında; Seyitali RES ise 2011 yılında işletmeye alınmıştır. Bu santralleri sırasıyla 2012’de Poyraz RES, 2013 yılında ise Türkiye’nin işletmedeki beşinci büyük santrali olan Geycek RES takip etmiştir. 2019 yılında ise Polat Enerji’nin ilk güneş enerjisi santrali Cıngıllı GES işletmeye alınmıştır. Son olarak, 2020 yılında Göktepe RES kurulmuştur. Lisanslı projelerinin kapasite artışlarının yanı sıra rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisi için yeni projeler geliştirmeye devam eden Polat Enerji, yatırımlarını Türkiye’nin geleceğine miras olarak bırakmak ve yerli kaynaklarımızla kalkınmak için var gücü ile çalışmaya devam etmektedir.