Riskli binalarda oturulmaya izin verilmeyecek
Türkiye genelinde riskli binaları tespit çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 81 ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzası taşıyan bir genelge gönderilmiş, bu genelgede riskli yapıların 3 ay içerisinde tespit edilmesi talep edilmişti.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZIMIZ"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Bakan Kurum, "Nüfusun yüzde 66'sı deprem kuşağında yaşıyor. En son Kartal'da yaşadığımız elim kazada 21 canımız gitti. Kentsel dönüşüm bizim olmazsa olmazımız. Bu işin siyaseti yok, bedeli ne olursa olsun bu işi yapmak zorundayız. Dönüşümün, her kentin bu konuda kendi anayasası olacak şekilde, az katlı, şehir mimarisine uygun, şehir merkezindeki yoğunluğu artırmayacak şekilde yürütülmesi gerekiyor. Hiçbir insanımızın riskli binalarda oturmasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
"BELKİ DE GEREĞİNDEN FAZLA MÜTEAHHİT VAR"
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) Müteahhitler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen, 'İnşaat sektörü' konulu toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sektör hakkında da konuştu. AA'nın aktardığı habere göre, yurt dışında da çok sayıda Türk müteahhidin faaliyet gösterdiğini, Türkiye'de belki de gereğinden fazla müteahhit olduğunu belirten Bakan Kurum, müteahhit potansiyelini hem yurt içinde hem de yurt dışında verimli kullanma istekleri olduğunu açıkladı.
Bakan Kurum, yurt dışındaki Türk müteahhitlerini desteklemek amacıyla büyükelçilikler bünyesinde 'Çevre ve Şehircilik Ataşeleri'nin görev yapacağını da sözlerine ekledi.