Salgın sonrası yeni konut tasarımları görülecek

06 January 2021

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgını, gayrimenkul sektöründe önemli değişikliklere yol açtı. Bu dönemde müstakil yaşam tarzı öne çıktı. Bahçeli konutlara bu dönemde ilgi artarken apartman dairelerinde evin büyüklüğü ve oda sayısı gibi konularda tercihler de değişti.

Salgın döneminde ortaya çıkan yeni tasarımlar, gelecek dönemlerde inşa edilecek projeleri etkiledi. Bakanlık da vatandaşların talebine uygun projeler üretme kararı aldı.

Sabah'ta yer alan habere göre, değişen konut tercihleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Evden çalışma kültürü yerleşiyor, insanımız bahçeli, geniş balkonlu, teraslı ev istiyor" diye konuştu.

"EVLER ARTIK SADECE BARINMA YERLERİ DEĞİL"

Koronavirüs salgınının çalışma koşullarını değiştirdiğine değinen Bakan Kurum, "Artık evlerde uzun zaman geçiriliyor. Evler artık sadece barınma mekânı değil. Konutların yeni iç mekân düzenlemelerine dair vatandaşlarımızdan çok yeni taleplerle karşılaşıyoruz. Örneğin daha küçük bir ev olsa da, daha fazla oda sayısı talep ediliyor. Yine daha büyük teraslar, kat bahçeleri, daha geniş balkonlar, dikey tarım gibi dış mekân kullanımlarına talep artacak" ifadelerini kullandı.

2021'DE 80 BİN KONUT ÇALIŞMASI

Bakanlığın 2021 yılı proje hedeflerinden de bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu yıl toplam bedeli 25 milyar TL olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projesine başlayacaklarını ifade etti.

Türkiye genelinde sahada yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 binin üzerinde sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutunun inşaatının devam ettiği bilgisini paylaşan Bakan Kurum, dönüşümü gereken yapı stokunun da elden geçirildiğini dile getirdi.