Samsun'da 2 milyar TL'lik dönüşüm uygulanacak

09 June 2020

Türkiye genelinde doğal afetlere karşı güvenli yaşam alanları oluşturma ve çarpık kentleşmenin önüne geçme adına sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde belediyeler tarafından yürütülüyor.

Samsun'da da kentsel dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bakanlık tarafından yürütülen Yeni Mahalle, Kıranköy ve Gülsan Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşüm projelerinin 2020 yılında ihale edilerek inşaatına başlanacağını ifade etti.

EMLAK KONUT İMZASI TAŞIYACAK

AA'nın aktardığı habere göre, Canik Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesinni Emlak Konut GYO tarafından yapılacağını belirten Başkan Demir, "Yeni Mahalle'de 77 dönümlük rezerv alanda 2 Haziran'da Emlak Konut ihaleyi yaptı sözleşmeyi firmayla bitirdi. Şu anda orada inşaat başlıyor. 676 adet konut var. Bu inşaat devam ederken Canik'in diğer mahallelerindeki dönüşecek alanlardaki mülkiyetleri buraya kaydıracağız. 2021 yılının sonuna tamamlamayı hedefliyoruz. Bu proje muhtemel Canik'teki tüm dönüşümü sağlamış olacak" şeklinde konuştu.

KIRANKÖY PROJESİ İHALE AŞAMASINDA

Kıranköy Kentsel Dönüşümü Projesi'nin Ağustos ayına kadar ihale edileceğini aktaran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu proje kapsamında bin 400 konutun hayata geçirileceğini açıkladı.

Bu projenin ihale sürecinde olduğunu belirten Demir, "Bu ayın içerisinde inşallah ihale günü alınacak. Muhtemelen Ağustos ayından önce de oranın ihalesi gerçekleştirilmiş olacak. Oradaki alanımız 84 dönüm. Yol kenarına doğru ticari bölümleri var. Mimari olarak yoğunluğu az tuttuk. Projeyi ihale ettiğimizde bizim Samsun'un merkezindeki saydığımız mahallelerin tamamına doğru kentsel dönüşümü yukarıdan aşağıya yaygınlaştırarak geleceğiz. Hastanebaşı, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Anadolu Mahallesi, Fatih Mahallesi, Kadıköy, o bölgelerden aşağı görüşmeleri yaparak oralardan mülkiyetler taşıyacağız. Mülkiyet taşıdıkça, boşaldıkça mevcut mahallelerin üzerinde plan çalışmalarıyla, projelerle yaygınlaşacak. 2022 yılında bu 1400 konutun mahallelerdeki görüşmeleri ve taşınmasını inşallah bitirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.