Seyhan'da selden etkilenen yapılar dönüşüme alınacak

09 January 2020

Geçtiğimiz gün Adana'da etkili olan sağanak yağış sonrasında birçok yapının selden etkilendiği görülmüştü. Sel felaketinin etkisini en çok yaşayan bölgelerden olan Seyhan'da riskli durumuna çıkan yapılar için kentsel dönüşüm uygulanacak.

Seyhan Belediyesi'nin 2020 yılı ilk meclis toplantısında konuşma yapan Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, "Her sıkıntılı dönemde olduğu gibi bu süreçte de birlik ve beraberlik içinde olmak gerekiyor. Kenetlenirsek bu süreci en hafif şekilde atlatırız" diye konuştu.

EVLER BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Sel felaketi sonrasında belediyeye 4 milyon TL yardım gönderildiği bilgisini açıklayan Başkan Akay, sel felaketinde ciddi hasarların oluştuğunu aktardı. Çalışmalara devam edildiğini belirten Akay, "Temel sorun selde hasar görev evlerin küçük bir depremde bile büyük yıkımlara maruz kalabilme riskinin olabildiği izlenimi edindim. Bu nedenle hızlıca Kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Seyhan Belediyesi olarak bizim yapacağımız, Büyükşehir’in yapacağı ama bizim de müdahil olduğumuz ve Bakanlığın yapacağı Kentsel dönüşüm projeleri üzerinde daha çok çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"HEP BİRLİKTE SAHADAYDIK"

Sel felaketinde devletin tüm kurumlarıyla birlikte sahada olduklarını ifade eden Başkan Akay, "Devletin bu kadar hızlı olması beni mutlu etti. Sel felaketinde kanallara su verilmesi gerekiyordu. Ancak ilgili kişi suyu kanallara verecek inisiyatifi kullanmadı. Sonuçta sel etkisi daha fazla oldu. Ancak bu riski alamayan ilgili hemen görevden alındı. Bu da liyakat sahibi olmayanların görevden alınması adına bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.