Şırnak Cizre Toki Evleri'nin Teslim Tarihi Belli Oldu

06 January 2017

Güneydoğu'da terörden zarar gören bölgeleri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdüren Toki, Şırnak Cizre'deki yeni konutları Temmuz ayında sahiplerine teslim edecek...

Terörden zarar gören Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeni konutlar için çalışmalar sürüyor. Sur, Silopi, İdil, Yüksekova, Cizre, Nusaybin ve Şırnak merkezden oluşan 7 bölgede yapılması planlanan 36 bin konut 2017 yıl sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Bölgede incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’daki vatandaşların Şubat'ta evlerine taşınabileceğini, İdil'de 3 ay sonra, Silopi'de 5-6 ay sonra konutları teslim edebileceklerini söyledi. Özhaseki, "Bu yılın sonuna kadar herkese evi verilecek" dedi.

Evlerin projelendirilmesinde yöresel mimariyi göz önünde bulundurduklarını belirten Özhaseki, "Silopi’de damda yatma adeti var, balkonları büyük yapılıyor. Evlerin girişinde bazlama pişirecekleri salça yapacakları yer. Taziye evleri yapılıyor. Toplamda 10 milyar TL gibi bir para harcayacağız. Sadece para verip çıksaydık kötü yaşantılar devam ederdi buralar ilerleyemezdi. Modern siteleşme tarzında evler yapıyoruz. Sosyal donatı alanı inşa ediyoruz" diye konuştu.

Şırnak Cizre Toki Evleri Temmuz'da Teslim
Cizre'de de incelemelerde bulunan ve 967 konutun ihalesinin bittiğini ifade eden Özhaseki "Kaba inşaatı bitti. Temmuz ayı teslim edilir. Cizre için 750 konut ve bin 500 konutun daha ihalesi yapılacak. Bu yılın sonuna kadar da teslim olacak. Cizre stadının yapım sözünü vermiştik. 10 bin tribünlü stadyum yapılacak" dedi.