Tarihi Paket Postanesi de Yıkıldı!

02 March 2017

Tarihi Paket Postanesi, Galataport projesi kapsamında yıkıldı. Proje kapsamında tarihi Kadıköy yolcu salonu da yıkılmıştı...

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığıyla hayat geçirilen Galataport projesi kapsamında, tarihi Karaköy yolcu salonundan sonra birinci derece tarihi bina olan Paket Postanesi de yıkıldı. Binanın yalnızca denize bakan ön cephe duvarı ile kısa yan duvarları ayakta bırakıldı.

YIKIM ÇEVREYE ZARAR VERİYOR
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesine dair bir basın toplantısı düzenledi. Mimarlar odası temsilcileri, Kemankeş Caddesi'nde çatlaklar ile çevre binalarda hasarlar oluştuğunu, yol seviyesinin de yükselerek kaldırım hizasına ulaştığın belirterek, sorumlu yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladılar.

5 YILDIZLI OTELLER YAPILIYOR
Toplantıda konuşan Şube ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, Karaköy Limanı'nın planlarda kruvaziyer liman alanı olarak görülmesine rağmen, alanda 5 yıldızlı otellerin yapıldığını söyledi. Yapıcı, "Zemin üstü tamamen alışveriş merkezi ve ofis bloklarına ayrılmış, gümrük ve ulaşım dahil tüm liman faaliyetleri bodrum katlara atılmıştır" şeklinde konuştu.

GALATAPORT TAHRİBAT YARATTI
Mücella Yapıcı, tarihi Karaköy yolcu salonunun yıkımı hakkında da konuşarak,"1940'larda inşa edilmiş erken Cumhuriyet döneminin özgün yapılarından Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkılmasına neden olan Galataport projesinin içerdiği fonksiyonlar itibariyle yarattığı ve yaratacağı tahribat son derece ciddi boyutlara varmış durumdadır" dedi.