TOKİ, 16 ilde ucuz konut satışa sundu

19 November 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşları ve emeklileri uygun fiyatlarla konut sahibi yapmayı devam ediyor. Konut satışlarını sürdüren TOKİ, 16 ilde 4 bin 957 ucuz konutu satışa sundu.

TOKİ'nin satışa sunduğu konutlar şu illerde yer alıyor: Balıkesir, Denizli, Ankara, Niğde, Kütahya, Kırşehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Muş, Malatya, Samsun, Yozgat, Kastamonu ve Zonguldak.

EN DÜŞÜK TAKSİT 304 LİRA

Uygun fiyatların görüldüğü konutlarda en düşük taksit tutarı olarak 304 lira belirlendi. Yatırımcıların konut sahibi olabilme adına Ziraat Bank ve Halkbank şubelerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Öte yandan TOKİ'nin ucuz konut kampanyasından yararlanmak için bazı şartlar aranıyor. Bunların başında başvuruda bulunanların hiç evi olmaması gerekirken ev alınacak ilde bir yıl ikamet ediyor olmak ve aylık hane geliri en fazla 4 bin 500 lira olması şartı da aranıyor.

ENFLASYON ARTIŞ ORANI SABİTLENDİ

TOKİ'nin 6 ayda bir periyodik olarak uyguladığı enflasyon artış oranının 2019'da alt gelir grubu konut satışlarında yüzde 4’e sabitlendiği duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama yapan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Alt gelir grubu konutunda 2019 yılı ocak ayında yüzde 4 ve Temmuz’da yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranı uygulanacak. Orta gelir grubuna satılan konutta 6 ayda bir yapılan artış oranı yüzde 5’e, arsa satışında ise yüzde 6’ya sabitlendi" dedi.