TOKİ İstanbul'un 13 İlçesinde Kentsel Dönüşüme Başlıyor

20 December 2016

TOKİ İstanbul'un 13 ilçesinde kentsel dönüşüme başlıyor. İdare yaklaşık 15 bin konutu dönüştürecek...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projelerine yenilerini ekliyor. TOKİ 2017 yılında kentsel dönüşüme İstanbul'da ağırlık verecek ve 13 ilçede yaklaşık 15 bin konutu yenileyecek.

Türkiye genelinde 54 ilde toplam 25 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi yapacak olan TOKİ İstanbul'da Avcılar, Beyoğlu, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Maltepe, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Bağcılar, Kağıthane ve Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm projelerine start verecek.

İmar hakkı olmayan gecekondu bölgelerinde mülk sahiplerine satışa sunulmayan konutlar uygun fiyatlarla verilecek. Böylece gecekondu sahibi kira öder gibi daire sahibi olacak. Aynı zamanda o bölgelerde herkesi kullanabileceği sosyal alanlarda yaşama geçirilecek.

TOKİ'nin Beyoğlu Sütlüce’de yapacağı kentsel dönüşümün ihalesi 12 Ocak’ta gerçekleşecek. TOKİ ve Beyoğlu Belediyesi ortaklığında geliştirilen Sütlüce Örnektepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesi iki etap halinde tamamlanacak. İlk etap 400 konut ve 16 dükkandan oluşuyor. Hak sahipleri dairesine karşılık ücret ödemeden yeni dairelerini alacak.