Toki Kayabaşı Konutları Metrekareyle Satılacak

13 December 2016

Gayrimenkul sertifikası yakında uygulamaya giriyor. Toki Kayabaşı konutlarında vatandaşlara metrekare satın alma fırsatı sunulacak...

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak olan gayrimenkul sertifikası sistemi yakında başlıyor. Büyük yatırımlara küçük paylarla dahil olma fırsatı sunan gayrimenkul sertifikası için Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkezi Kayıt Kuruluşu son hazırlıklarını yapıyor.

2017 yılının ilk çeyreğinde halka arz edilmesi planlanan gayrimenkul sertifikasıyla birlikte vatandaş evlerden metrekare satın alabilecek. Sistemin ilk olarak Toki Kayabaşı Konutları'nda başlaması bekleniyor. Böylece vatandaş Toki Kayabaşı Konutları projesinde metrekare sahibi olabilecek.

Gayrimenkul Sertifikası Nasıl İşleyecek?
Yatırımı yapan müteahhit yatırımının bir kısmı için birer metrekarelik sertifikalar oluşturabilecek ve vatandaş projeden metrekare satın alabilecek. Proje tamamlandığında ise biriktirdiği sertifikaya göre daire alabilecek ya da sertifikalarını borsada satarak değer artışından faydalanabilecek.

Vatandaştan toplanan paralar bir hesapta bloke edilerek tutulacak. Bu paralar ile projenin tamamlanamaması durumunun önüne geçilecek.