TOKİ Şile projesinin ihalesi yapıldı

03 April 2018

Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi İstanbul'un ilçeleri arasında da faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Şile'de hayata geçireceği yeni projesinin detaylarını açıkladı.

İhalesi dün gerçekleştirilen TOKİ Şile projesinde 112 konut ihale edildi. 2 katlı olarak tasarlanan konutlar, 2 oda 1 salon planına uygu şekilde inşa edilecek. Proje kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenlemeleri de yapılacak.

YÖRESEL MİMARİ İLE HAYAT BULACAK PROJE

İstanbul'un kuzeyinde kalan ve adeta küçük bir Karadeniz kasabasını andıran ilçe olan Şile'de hayata geçirilecek TOKİ projesinde yöresel mimari öne çıkarılacak.



Eski Türk evlerinin mimari dokusunun da kullanılacağı projede ahşap görünümlü cephe kaplamaları, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, kat silmeleri, payandalar, cumba görünümlü çıkmalar modern bir restorasyondan geçerek uygulanacak.

TOKİ Şile projesinde aynı zamanda çocuklar için oyun parkları, açık spor alanları ve peyzaj düzenlemeleri de yapılarak kaliteli bir yaşam alanı yatırımcılara sunulacak. Öte yandan projenin örnek görselleri TOKİ tarafından yayınlandı.