TOKİ'den Adana, Bitlis ve Şanlıurfa'da satılık işyeri

30 August 2017

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından üç ilde 52 işyeri satışa çıkarıldığı açıklandı. Satışa çıkarılan işyerleri için herhangi bir şart aranmazken kurasız başvuru ve açık satış şekli uygulanacak.

Adana'nın Yüreğir Kışla Mahallesi'nde TOKİ tarafından inşa edilen 772 konut kapasiteli projede yer alan 16 işyeri, Bitlis Merkez'de yer alan TOKİ projesindeki 20 işyeri ve Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde inşa edilen 616 konutluk TOKİ projesindeki 16 işyeri olmak üzere toplam 52 işyeri TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Açık satış uygulaması ile satılacak TOKİ işyerleri için başvurular başlamışken son başvuru tarihi olarak 29 Eylül 2017 tarihi gösterildi. Adana, Bitlis ve Şanlıurfa'da satışa sunulan işyerlerinin işlemleri, Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek. Belirtilen bankaların Türkiye'deki tüm şubelerinden satış işlemlerinin yürütüleceği bildirildi.

ÖDEME KOŞULLARI BELLİ OLDU

TOKİ tarafından satışa sunulan 52 işyeri için belirlenen ödeme koşulları belli oldu. Buna göre seçilen işyeri için yüzde 15 peşinat ve 120 ay vade şekli sunuldu. Alıcıların istenilen peşinat miktarını ilgili bankalara yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamaları gerekmektedir.