Toki'den İstanbul'a Büyük Hamle

26 January 2017

TOKİ Kayabaşı'nda Mayıs ayında teslim edilecek 3 bin konutu kentsel dönüşüm için belediyelere tahsis etme kararı aldı...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'a nefes aldıracak büyük bir adım attı. Bu kapsamda TOKİ, Kayabaşı'nda Mayıs ayında tamamlanacak olna 3 bin konutu dönüşüm için kullanacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kayabaşı'nda 1 milyar TL değerindeki 3 bin konutu kentsel dönüşüm için belediyelere tahsis edeceklerini açıkladı. Yapılacak uygulamanın İstanbul'daki en iyi hizmetlerden olduğunu söyleyen Başkan Turan, metrekaresi 3 bin TL olan konutları 10-15 yıl vade ile belediyelere vereceklerini, belediyelerinde kendi rızasıyla taşınmak isteyen vatandaşlara bu evlerin uygun fiyatla satılacağını belirtti.

"500 DAİRE İSTEYEN VAR"
Belediyelerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Turan, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın tüm daireleri bize verin teklifinde bulunduğunu söyledi. Turan, "Parti farkı gözetmeden herkesi çağırdık. 4-5 belediye ile görüşme halindeyiz. 500 daire isteyen belediyeler var ancak bu rakam fazla, en fazla 150 daire vereceğiz" diye konuştu.

"YIKILAN YERİ YAPILAŞMAYA AÇMAYALIM"
Evlerin tahsislerini yıkım karşılığında yapacaklarını dile getiren Turan, "İmarda okul yeri gözüken yerde gecekondu var. Yıkılan yerler planda ne geçiyorsa öyle kalacak. Yeşil alansa yeşil olan, okulsa okul, yapılaşmaya açmayalım" dedi.