TOKİ’den Mardin’e 375 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi

20 November 2014

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Mardin’de 375 konut inşaatı için ihale düzenleyeceğini açıkladı.

Toplu konut ve uygun fiyata ev projeleri geliştiren TOKİ, bu kez Mardin'de kentsel dönüşüme imza atıyor.

Mardin'de kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ile 375 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu, büfe ve sosyal tesis işi hayata geçirmeyi planlayan TOKİ, söz konusu ihalesini bugün saat 14.30'da T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Hizmet Binası Halkalı Atakent Mahallesi adresinde gerçekleştireceğini duyurdu.

İNŞAATI 1.5 YIL SÜRECEK

Mardin'de yapılacak olan konut işine sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak başlanacağını sayfasında açıklayan idare, işin süresini yer tesliminden itibaren 570 takvim günü olarak belirledi.

MARDİN'E YATIRIMLAR

Mardin'e yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Diğer şehirlere göre büyüme hızı daha az olan Mardin'de TOKİ ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın inşa ettirdiği 221 kilometrelik suni nehir de kullanıma arz edilecek.

MARDİN'E 221 KİLOMETRELİK SUNİ NEHİR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mardinliler için müjdeyi verdi.

Mardin‘e 221 kilometrelik bir suni nehir inşa edildi. Kanalların dolması bekleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Mardinliler 100 yıldır suyu hasretle bekliyorlar. Mardin ovası, Kızıltepe ovasında yaşayan insanlarımızın bu hasretini kısa sürede gidereceğiz. 221 kilometrelik bir suni nehir inşa ettik. Kanallar dolduğu zaman Kızılırmak Nehri’nin mart ayındaki debisi ile aynı olacak. Yani saniyede 200 metreküp su Mardin Ovası’na akacak” dedi.

FOSFAT TESİSİ DE KURULUYOR

Mayıs ayında en büyük yatırım teşvik belgesini Cengiz Holding aldı. Şirketin iştiraki Eti Bakır, Mardin’de 1 milyar 60 milyon liralık yatırım yapacak. Bu yatırımla Mardin’de yılda toplamı 2.3 milyon ton / yılı bulacak 6 çeşit kimyasal üretilecek. Şirketin 30 Mayıs tarihli teşvik belgesine göre “tevsi, entegrasyon ve ürün çeşitlendirme” kapsamında 6 ayrı teşvik unsurundan yararlanarak kurulacak tesis; 437 bin 760 ton/ yıl konsantre fosfat, 75 bin ton/ yıl amonyak, 650 bin ton/yıl sülfirik asit, 150 bin ton/yıl fosforik asit, 325 bin ton/yıl fosfatlı gübre, 690 bin ton/yıl prit ve demir külü üretecek kapasitede olacak. Tesisin kuruluşu için 340 milyon liralık makine teçhizat ithalatı yapılacak.