TOKİ'nin indirim kampanyasına büyük ilgi

16 November 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde hayata geçirdiği sosyal konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Son yıllarda indirim kampanyaları sunan TOKİ'nin 2020 yılındaki güz kampanyası sürüyor.

TOKİ projelerinden konut veya iş yeri sahibi olan vatandaşlara borcunu kapatarak tapusuna kavuşma şansı sunulan kampanyada yüzde 20 indirim uygulanıyor. Kampanyaya dahil olan yatırımcılara uygun faiz oranlı kredi desteği de sözleşme imzalanan banka aracılığıyla sağlanıyor.

9 BİN BAŞVURU ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgiye göre, 21 Ekim'de başvuruların alınmaya başlandığı TOKİ 2020 güz dönemi indirim kampanyasından 9 bin 972 kişi faydalandı. Başvuranlardan 8 bin 745'i borçlarını kapatarak tapularını almaya hak kazandı.

Kampanya kapsamında kalan borcunun tamamını ödeyemeyecek olanlara borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapılan peşin ödemelerde indirim sağlanıyor. Bu kapsamda güz dönemi indirim kampanyasına bin 227 kişinin başvurduğu belirtildi.

SON BAŞVURU 19 KASIM'DA

21 Ekim'de başlayan TOKİ güz dönemi indirim kampanyasında son başvurular 19 Kasım günü alınacak. Bu tarihten sonra kampanyaya katılım olmayacak.

Kampanyaya katılmak isteyen yatırımcılar, sözleşme imzaladığı banka aracılığıyla katılım gösteriyor. Kampanyaya, satışları 2019 yılı Haziran ayının sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri dahil edildi.