TOKİ'nin yüzde 22 indirim kampanyası için son günler!

17 October 2021

Türkiye genelinde sosyal konut ve kentsel dönüşüm proje çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son yıllarda yatırımcılarına sunduğu indirim kampanyaları ile tapulara erken kavuşma imkanını da sağlıyor.

TOKİ'nin 2021 yılı güz dönemi kampanyasına başvurular 21 Eylül günü başlamıştı. Yapılan bilgilendirmede, son başvuru tarihi olarak 19 Ekim günü gösterildi. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında indirim uygulanmayacak.

Güz dönemi indirim kampanyasında borcunun tamamını ya da en az yüzde 25'lik kısmını ödeyerek tapusuna kavuşmak isteyen konut veya iş yeri alıcılarına yüzde 22 indirim uygulanıyor.

TOKİ tarafından sunulan söz konusu indirim kampanyasından yararlanmak için son 2 gün kaldı. Bu yıl içerisinde yeni bir kampanyanın olması beklenmiyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından arsa alıcıları için de yüzde 10 kampanya başlatıldı.

KİMLER KAMPANYAYA DAHİL OLABİLİYOR?

TOKİ 2021 güz dönemi indirim kampanyasına geri ödeme taksitleri en geç 2020 Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları dahil edildi. Ödenecek taksit sayısı 12 ay ve bundan daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları kampanyadan yararlanamayacak. Aynı zamanda kampanyadan yararlanmak için TOKİ'ye herhangi bir borcun bulunmaması gerekiyor.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, gayrimenkul sözleşmesi imzaladığı banka aracılığıyla kampanyaya dahil olabilecek. Aynı zamanda Ziraat Bankası ve VakıfBank tarafından kampanya kapsamında uygun faizli kredi imkanı da yatırımcılara sunuluyor.