Trabzon Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm projesi başladı

23 April 2018

Kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları tüm Türkiye'de devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından yapılan açıklamada, Tabakhane Vadisi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları içerisine alındığı aktarıldı.

Trabzon Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm projesi kapsamında rekreasyon projesi de hayata geçirileceğini belirten Gümrükçüoğlu, "İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Böylece vadide uygulanacak rekreasyon projesinin yapımına başlandı" ifadelerini kullandı.

KALİTELİ YAŞAM ALANI DOĞUYOR

Trabzon Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm projesi alanı içerisinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksının da yer alacağına vurgu yapan Gümrükçüoğlu, "Bu yolla birlikte, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamladığımız Pazarkapı kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmın rekreasyon uygulama ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz cuma günü yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Karayolları tarafından Pazarkapı kavşağı ile devlet karayolu da yeniden düzenlenmektedir" ifadelerini kullandı.

TOKİ işbirliği ile hayata geçirilecek Trabzon Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla bölgenin Karadeniz'in en gözde yaşam alanlarından biri olacağını belirten Gümrükçüoğlu, "Her türlü imkanı şehrimizin emrine sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan'a, şehrimizin milletvekillerine ve tüm ilgililerimize Trabzon'umuz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.