'Türkiye için kentsel dönüşüm bir mecburiyet'

07 March 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından Grand Ankara Otel'de yapılan 'Ankara Buluşmaları'na katılarak, "Herkes için şehir" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm konusunda da görüşlerini bildiren Özhaseki, "Büyük bir deprem olduğunda biz güven içinde oturabilecek bir durumda değiliz. Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum. Hızla kentsel dönüşüme girmek, sağlıklı binalara kavuşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca yapmaya çalıştıklarını 'acemi bir terzinin paramparça ettiği bir kumaşı yeniden biraraya getirip, birisinin üstüne elbise giydirebilmek için çaba' olarak söyleyen Özhaseki, bunun özellikle rantın çok yüksek olduğu, menfaatlerin çekiştiği bir noktada dağları delmek kadar zor olduğunu belirtti. Özhaseki, "Ama az çok olayı biliyoruz. Aklımız eriyor. Neler yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu uğurda da büyük bir mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Türkiye'de kentsel dönüşümün lüks olmadığını, bir mecburiyet ve zorunluluk olduğuna vurgu yapan Özhaseki, "Deprem bir gerçek. Bu ülkenin topraklarının altı iyice hareketli ve o hareketliliğe karşı şu andaki teknolojiyle bir şey yapamıyoruz. Ancak onu anlarız, ona uygun davranırız ve o zaman işi kurtarırız" diye ekledi.