Üç şehirde bazı bölgeler için acele kamulaştırma kararı

23 April 2020

22 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile İstanbul, Ankara ve Bursa şehirlerinde bazı bölgeler için acele kamulaştırma kararı alındı. Bu bölgeler İstanbul Ümraniye, Ankara Altındağ ve Bursa Karacabey'de bulunuyor.

İstanbul Anadolu yakası ilçelerinden olan Ümraniye'nin Finanskent bölgesinde yer alan bazı taşınmazlara projenin tamamlanması adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ümraniye Finanskent için alınan kararda, "İstanbul ili Ümraniye ilçesi Finanskent Mahallesi içerisinde bulunan 3328 ada, 7 parsel numaralı taşınmazın (6, 741,03 metrekare), İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin tamamlanması amacıyla tapuda Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

ALTINDAĞ'DA RİSKLİ YAPILARA ÇÖZÜM

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara'nın Altındağ ilçesi Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların sağlıksız yapılaşmanın çözümüne yönelik projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi adına acele kamulaştırılmasına karar verildi. Söz konusu karar, 22 Nisan 2020 tarihli 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BURSA'DA ENERJİ SANTRALİ YAPIM ÇALIŞMASI

Bursa'nın Karacabey ilçesi sınırlarında bulunan bazı taşınmazların Güney-1 Rüzgar Enerji Santralinin yapımı amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.