Üçyol-Buca Metro Projesi ihaleye çıkıyor

15 February 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyar 70 milyon Euro yatırım değeriyle hayata geçirilecek Üçyol-Buca Metro Projesi ihale sürecine hazırlanıyor. Projenin yapım işi ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Tedarik Portalı ve Fransız Kalkınma Ajansı'nda yayınlandı.

Milliyet'te yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği proje için öncelikle işe talip olan firmalardan yeterlilik belgeleri talep edilecek. Firmalar, 60 gün içinde yeterlilik belgelerini sunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki İhale Komisyonu'nun yapacağı değerlendirme sonucu yeterli görülen firmalardan mali tekliflerini sunmaları istenecek.

Üç haftalık değerlendirme sürecinden sonra firmalar açık ihale düzeninde tekliflerini iletecek. Bu süreçten sonra projeyi üstlenmeyi kazanan firma belli olacak.

YAZ DÖNEMİ HAREKETLİ GEÇECEK

Üçyol-Buca Metro Projesi'nde ilk tekliflerin Haziran ayında açılması, değerlendirmenin Ağustos ayında tamamlanması ve sonbahara doğru yer tesliminin yapılması planlanıyor.

Buca ve çevre ilçeler için büyük önem taşıyan projede inşaat işlerinin en geç Kasım ayında başlaması bekleniyor. Projenin dört yıl içinde tamamen bitirilmesi düşünülüyor.

10 İSTASYONDAN OLUŞACAK

Üçyol-Buca Metro hattının şu istasyonlardan oluşması planlanıyor: Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule.