Üsküdar Kabataş Yaya Yolu Projesinde Çalışmalar Başladı

28 December 2016

İstanbul Boğaziçi Bulvarı bilinen adıyla Üsküdar Kabataş Yaya Yolu projesinde sondaj çalışmalarına başlandı. Sondaj çalışmalarının Mart 2017'ye kadar tamamlanması planlanıyor...

İstanbul'un iki yakası altıncı kez birbirine bağlanıyor. Yaya ve bisikletlilere özel tasarlanan İstanbul Boğaziçi Bulvarı projesinde sondaj çalışmaları başladı. İki kilometre uzunluğundaki tünel Üsküdar ve Kabataş arasında hayata geçirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden olan BİMTAŞ, “Taahhüt Altında Bulunan Kabataş-Üsküdar Arası Boğaz Geçiş Yaya Tüneli Deniz ve Kara Sondajlarının Yapılması Hizmet Alım İşi” ihalesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. İhaleyi Envy Enerji ve Çevre Yatırımları A.Ş., 7 milyon 500 bin TL bedelle üstlendi. Şirket sondaj çalışmalarını 12 Mart 2017 tarihine kadar tamamlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ustalık dönemi eserlerim olarak adlandırdığı projelerden olan Üsküdar Kabataş Yaya Yolu projesi denizin 20 metre altından geçecek. İki katlı olarak tasarlanan tünelin üst katını yayalar ve bisikletliler, alt katını ise lastik tekerlekli, elektrikli araçlar yolcu taşımada kullanacak.