Uzunmustafa ve Kültür Mahalleleri Kentsel Dönüşümü

31 August 2015

Düzce'nin Uzunmustafa ve Kültür Mahalleleri'nde 21 bin 640 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak.

Eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan alanda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm için Küçük Sanayi Sitesi tarafından da çalışmalar yapılıyor.

Kentin bir bütün halinde gelişmesini sağlamak amacıyla Camikebir Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşümünün ardından yeni bir kentsel dönüşüm alanı daha belirlendi ve fizibilite çalışmalarına geçildi. Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan 21 bin 640 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar tamamlandı. Söz konusu alanın kentsel dönüşüm projesine alınma gerekçesi, deprem geçirmiş eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, sanayi kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi olarak belirlendi. Hazırlanan ilk fizibilite raporlarında da bölgede 800'e yakın konut yapılması, donatı alanları ile yeşil alanların bulunması hedefleniyor.
AK Parti Milletvekili Faruk Özlü, Danışma Meclisi toplantısında Kültür Mahallesinde bulunan Eski Sanayi Çarsına yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için tarih verdi.

Özlü, “Sanayi Çarşısının içerisinde olduğu Kentsel Dönüşüm Projemizi en kısa zamanda önümüzdeki bir iki ay içerisinde hayata geçireceğiz” dedi. Belediyenin kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini ifade eden Özlü bu konuda şu görüşlere yer verdi “Düzce’nin kentsel dönüşüm konusu çok önemli. Belediye Başkanı Mehmet Bey’in güzel bir projesi var. Bu projeyi biz canı gönülden destekliyoruz. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü Davut Karataş’la görüştük. Biliyorsunuz Bakanlar Kurulu kararını onlar hazırlıyorlar. Hiçbir problem yok” açıklamasını yaptı.

Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, sitenin şehir içinde bulunan küçük sanayi esnafının bir alanda, sitede toplanmasını hedeflediğini işaret ederek “Eski sanayi çarşısı için de durum böyledir. Artık şehir içinde bu tür işyerleri olmaz. Modern şehirleşmede, işin gereğinde sanayi esnafının bir site içinde bulunması esastır. Yeni Sanayi Sitesinde yapacaklarımız için taslak projelerimiz hazır kimse mağdur olmayacak. Talepleri karşılayacak düzeydeyiz. Yeni Sanayi Sitesinin 2.Etabı için taslak projesi hazır, bittiğinde açıkta kimse kalmayacak” dedi.

Mehmet Bakan hiçbir sanayi esnafının tedirgin olmamasını isteyerek, “Kimse tedirgin olmasın. O aşamalara gelindiği zaman orada bir metrekare yeri dahi olan esnafla karşılıklı görüşmeler yapılacak. Teklifler ve anlaşmalar yapılacak. İl Takdir Komisyonu aracılığıyla değerlendirme olacak” dedi.

İHA