Yassıada Projesinde Son Durum

26 May 2016

Yüzde 80 kaba inşaatı tamamlanan Yassıada projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor...

Adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada’da geçen yıl başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yassıada projesi kapsamında 500 kişilik Kongre Merkezi, Demokrasi ve Özgürlük Meydanı ile müze, 328 yatak kapasiteli otel, 500 kişilik restoran, 212 personel kapasiteli servis ve hizmet yapıları yer alıyor.

Yap-işlet-devret modeliyle Mesa Holding tarafından çalışmaların sürdürüldüğü adada kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Adada 5’i tescilli, 3’ü tescillenecek olan yapılar aslına uygun restore edilerek kullanıma sunulacak.

Tescilli spor salonu 27 Mayıs Müzesi olarak, Subay Gazinosu ve yatakhanesi binası "Anı ve Fotoğraf Sergi Salonu" olarak Şeref Salonu ise "Bilgi Edinme-Tanıtım Binası" olarak kullanılacak.

Adadaki hücre, şato yapıları ve sarnıç tescillendikten sonra aslına uygun restore edilerek vatandaşların ziyaretine açılacak.

Daha önceleri adadaki kesilen ağaçlar ve betonarme görüntü tepkilere neden olmuştu. Projeyle beraber adaya 444 yetişkin ağaç dikilecek. 12 bin 912 yer örtücü, 5 bin 355 çalımsı bitki ve bin 970 sarmaşık ile adanın yeşil dokusu yeniden canlandırılacak.