Yavuz Sultan Selim Köprüsü Son Hali

16 December 2015

Yapım çalışmaları tüm hızıyla devam eden Yavuz sultan Selim Köprüsü'nün son hali görüntülendi...

İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hali görüntülendi. Çapraz halatlarla köprü kulelerine direkt bağlı tabliyelerin montajı tamamlanırken, ortadaki tabliyeler de yerleştirilince 3. köprü tamamlanmış olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü en yakın fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay Hattı'na 65 kilometre mesafede konumlanıyor. Buna rağmen köprü bin yılda bir gerçekleşecek bir depreme göre tasarlandı ve inşa ediliyor. Ayrıca 276 kilometre rüzgar hızına kadar dayanıklı bir yapıya sahip olacak.

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Odayeri-Paşaköy arasında toplam yaklaşık 115 kilometre otoyol ve bağlantı yolu yapılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü tamamlandığı zaman 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, 320 metreyi aşan kule yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü ve 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprüsü olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Son Hali